Viser alle innlegg tagget med fond.
+

– Svenskene er dobbelt så flinke

Svenskene sparer dobbelt så mye i fond som oss nordmenn. Mens vi putter pengene i hus, hytter og bank, har “söta bror” vært best i fond-klassen flere tiår allerede. Hvorfor er det slik? Vi kan da ikke la svenskene slå oss?

+

Magne Gundersens 5 beste tips til konfirmanten

Konfirmasjon er ikke bare en høytidelig markering av overgangen mellom barn og voksen. For de fleste betyr konfirmasjonen også at de får pengegaver. Dette bør du gjøre med pengene!

+

Slik bruker vi pengene når rentene synker

Etter torsdagens rentekutt i Norges Bank, kan låntakerne se fram til enda lavere renter på boliglånet. Nordmenn prioriterer økt sparing og ekstra nedbetaling av gjeld når renteutgiftene synker.

+

Nyhet! Nå lanseres ODIN Rente

Vi i ODIN forsterker vår satsning på rentefond ytterligere, gjennom lanseringen av ODIN Rente. Fondet er et fond-i-fond som består av et utvalg av våre rentefond. På denne måten kan du føle deg trygg på at du til enhver tid er plassert i de rentefondene som vi anbefaler.

+

Fondssparing for Dummies

Vi nordmenn er et fornuftig folkeslag som tenker langsiktig og tar veloverveide beslutninger, spesielt når det gjelder vår egen økonomi. Så hvorfor vet vi da så lite om fondssparing – spareformen som gir desidert størst gevinst over tid?

+

- Ingenting slår langsiktig sparing i aksjefond

Som forbrukerøkonom har Magne Gundersen gitt et par spareråd eller tre i sin tid. Nå tar han bladet fra munnen og taler fondssparingens sak. – Skal du spare langsiktig er aksjefond langt bedre enn tradisjonell banksparing, sier han.

+

Sirkus Finans

Aktive forvaltere blir ofte satt til å levere god avkastning både på kort og lang sikt, men konsekvensene av et for kortsiktig blikk er dessverre mange. I dette sirkuset er oppfordringen til kundene å stole på egne investeringsvalg.

+

Positive nyheter for ODIN Norge

Den seneste uken har det kommet gode nyheter for flere av selskapene i ODIN Norge-fondet, noe som har bidratt til god avkastning for deres andelseiere.

Høst på børsen (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
+

Hva er det med oktober?

Det stormer oftere på børsene i oktober enn ellers. Tilfeldig? Seniorøkonom i ODIN Forvaltning, Jon Mjølhus, gir sine refleksjoner.

Lette og tunge selskaper (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
+

Lette og tunge selskaper

Å kjøpe billige aksjer mot bokførte verdier er god takt og tone hos mange investorer. Ingen har en uttalt investeringsstrategi om å kjøpe dyre aksjer. I prisingsdebatten blir ofte de underliggende forretningsmodellene, som ligger til grunn for prisingen, utelatt.