Viser alle innlegg tagget med forbrukerøkonom.
+

Slik får du studielånet til å vare lenger

Nytt år og nytt semester – og en stor utbetaling fra Lånekassen. Titusener av norske studenter starter året med blanke og ark og breddfull konto.

+

Lønner det seg å kjøpe inn store kvantum med mat og fryse ned?

Enten du er enslig, del av en duo eller er medlem av en større familie, så er det enkelte tips og råd som gjelder uansett.

+

Hundretusener vet ikke hvilke forsikringer de har

450.000 nordmenn vet ikke hvilke forsikringer de har. Over 300.000 vet ikke hvor de har forsikringene sine. Det kan det fort lønne seg å gjøre noe med.

+

Sunn mat og sunn økonomi for unge

Hva får du når mesterkokk Adrian Løvold og forbrukerøkonom Magne Gundersen møtes? Jo, et lynkurs i hvordan du kan lage sunn, god og enkel mat og samtidig ha sunn økonomi.

+

Tro det eller ei, men julehandelen er allerede i gang!

For mange kan ikke juleforberedelsene starte tidlig nok. Over 400.000 nordmenn er allerede er i gang med gaveinnkjøpene. Enda flere vurderer å handle julegaver i løpet av sommeren.

+

Tips i siste liten til deg som ennå ikke har booket sommerferien!

Fått litt ekstra ferie eller bare sent ute med å bestemme deg? Du kan fortsatt få en flott ferie selv om du er ute i siste liten. Forbrukerøkonom Magne Gundersen gir deg de smarte tipsene.

+

6 tips for å få mer ferie for pengene

Nordmenn kutter feriebudsjettet for andre sommeren på rad. Årsaken er at mange opplever en usikker arbeidssituasjon, har fått lavere inntekt eller bare ønsker å redusere ferieforbruket.

+

Skal du bytte julegaver? Her er reglene du trenger å kjenne til

6 av 10 bytter julegaver – det viser en undersøkelse gjennomført av Forbrukerrådet i fjor. Her får du gode råd til byttetokt i romjulen.

+

Slik bruker vi pengene når rentene synker

Etter torsdagens rentekutt i Norges Bank, kan låntakerne se fram til enda lavere renter på boliglånet. Nordmenn prioriterer økt sparing og ekstra nedbetaling av gjeld når renteutgiftene synker.

+

Halvparten av studentene får pengestøtte av foreldrene

– Det har blitt helt vanlig at studenter mottar pengestøtte hjemmefra. Det typiske bidraget ligger på 500-1000 kroner i måneden, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.