Viser alle innlegg tagget med ntnu.
+

Derfor vil vi ha stjernefysiker til Trondheim

Stephen Hawking tror på liv utenfor jorda. Nå skal han inspirere trøndersk teknomiljø på STARMUS.

+

Gründere vant tur til Silicon Valley

I helgen ble SpareBank 1 SMNs Gründerkonkurranse avholdt for en fullsatt sal på Dokkhuset. Av femten utvalgte pitchere valgte juryen seks dyktige gründere som får bli med banken på reise til Bay Area i oktober.

+

Trøndersk næringsliv ser positivt på fremtiden

Undersøkelsen vi bestilte og fikk utført av Sentio i 2016 viser tydelig hvilke forventninger bedriftsledere i Trøndelag har til omsetning for året. Utsiktene til å ansette flere og til lønnsomhet går litt ned i Sør-Trøndelag sammenlignet med året før, men i Nord-Trøndelag går alle piler imidlertid til værs.

+

Startstøtte til Seram Coatings

Seram Coatings vant årets Startstøtte, Midt-Norges største etablererstipend på gründerens Oscarfest – Innovator. Det betyr en prispott på 500.000 kroner. – Pengene skal brukes til å etablere en robust produksjon her i Trondheim, sa daglig leder Gisle Østereng.

Fra venstre: Karen Juul Skarbø fra Haukr, Kristian Gutvik fra Seram Coating, Sheri Shamlou fra Solution Seeker. (Foto: Kai T. Dragland, NTNU)
+

Disse skal kjempe om Midt-Norges største etablererstipend

Solution Seeker, Haukr og Seram Coatings kjemper om Midt-Norges største etablererstipend; Startstøtte. En halv million kroner går til vinneren som kåres under Gründernes Oscarfest, Innovator 27. august i år.

+

Samfunnsengasjert ungdom finner løsninger for fremtiden

Det var en sliten men begeistret gjeng som reise hjem fra Trondheim etter årets Fremtidscamp. Her hadde 50 av Norges mest engasjerte ungdommer vært samlet i fire dager for å løse morgendagens utfordringer. De opplevde oppturer og nedturer, jobbet hardt sammen, og formet vennskap som kanskje varer livet ut.

+

24 inspirerende innovasjonstimer på Technoport-konferansen

Atari-grunnlegger, en ekte månelandingsdirektør og to av Norges desidert mest suksessfulle seriegründere kommer til Technoport 2015 den 18. og 19. mars.

SpareBank 1 JazZtipendiat Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester imponerte stort under årets Moldejazz
+

Akkurat det vi hadde håpet på

Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester hadde denne uken urfremføring på Moldejazz av bestillingsverket som utgjør SpareBank 1 JazZtipendiat. Konserten innfridde alle forventninger og etterlot et bergtatt publikum som ikke ser annen mulighet enn at dette må de få oppleve igjen.

Marius Neset, SpareBank 1 JazZtipendiat 2011
+

JazZtipendiat Marius Neset med gjev nominasjon til Nordisk Råds Musikkpris

Komponisten og saksofonisten Marius Neset mottok Sparebank 1 SMN JazZstipendiat under Moldejazz i 2011. Som resultat av stipendiatet kom det fenomenale bestillingsverket Lion, og med det den ærefulle og gjeve nominasjonen.

+

Topplederkonferansen 2014

Årets Topplederkonferanse samlet 150 toppledere og forskere for å løse samfunnsoppgaver gjennom muliggjørende teknologier – som drivere i en ny industriell revolusjon. Prisen for beste idé gikk til en stim av droner.