Viser alle innlegg tagget med privatøkonom.
+

- Økonomi i skolen er vårt samfunnsansvar

Ungdom involveres i for liten grad i familiens hverdagsøkonomi, så hvordan skal de da ha forutsetninger for bygge opp en trygg økonomisk plattform når de skal ut i voksenlivet? spør finansrådgiver Gunhild Ildjarnstad Hagen.

+

Fremdeles ikke lik lønn for likt arbeid

Onsdag 8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen. Dagen ble lansert tidlig på 1900-tallet i sammenheng med kvinners kamp for stemmerett, og det viser seg at likestilling fortsatt må kjempes for – også i Norge.

+

Flere eldre havner i luksusfellen

De som nå runder 70 er de første eldre i en generasjon hvor mange har snakket om å leve på boligformuen. Flere eldre har mere boliggjeld, og de har samtidig også levd i en tid hvor tilgangen på usikrede lån og kreditter er økt.

+

9 tips til hvordan du kan bruke mindre penger på småkjøp og mat

Tomt på bankkortet? Har du lurt på hvor pengene dine blir av? Her har noen gode sparetips som gjør at pengene dine kanskje varer litt lenger.

+

En av tre taper på boligsalg

For mange kjøper og selger med kort tidsperspektiv.

+

Hybridpensjon sikrer lik pensjon for kvinner og menn

Sintef, Kirkens Bymisjon, Norsk senter for samfunnsforskning og Frischsenteret er noen av de som har byttet fra ytelses- til hybridpensjon. LO vurderer det også. Men hva er det, og hvordan fungerer det?

+

Verdien av å lære barna å kunne vente

Noen utstyrer barna med alt de måtte ønske seg av merkeklær, utstyr og telefoner. Andre ser nytten av å utstyre dem med evnen til å leve lykkelig med et forbruk tilpasset inntektene og litt sunn fornuft.

+

Lønner det seg å kjøpe inn store kvantum med mat og fryse ned?

Enten du er enslig, del av en duo eller er medlem av en større familie, så er det enkelte tips og råd som gjelder uansett.

+

Pensjon eller bolig?

Som ung må du jobbe flere år lenger, og likevel være forberedt på mye mindre penger som pensjonist. Samtidig er dagens utfordring med å komme seg inn på boligmarkedet både umiddelbar og viktig.

+

Rush etter finansieringsbevis

Selv om de fleste tror og håper på at departementet lar det være noe fleksibilitet for å hjelpe unge på boligjakt, så merker vi nå pågangen fra førstegangskjøpere som vil sikre seg finansiering før de nye reglene trer i kraft fra nyttår.