Viser alle innlegg tagget med rente.
+

Bør du binde boligrenten?

Etter at bankene satte opp boligrenten i november i fjor, har flere låntagere valgt å binde renten. Privatøkonom, Endre Jo Reite mener det er feil folk som velger å binde boligrenten sin.

+

Pensjon eller bolig?

Som ung må du jobbe flere år lenger, og likevel være forberedt på mye mindre penger som pensjonist. Samtidig er dagens utfordring med å komme seg inn på boligmarkedet både umiddelbar og viktig.

+

God stemning på landet

Investeringsviljen i landbruket er god, og den lave renta er med å bedre økonomien i investeringene. Optimismen synes størst innen storfekjøtt og melk.

+

Dette må du vite før du kjøper din første bolig

Har du bestemt deg for å kjøpe leilighet? Senk skuldrene og pust med magen. Her får du rådene du trenger for å gjøre et godt kjøp.

+

Norges Bank med nytt rentekutt i mars

Norsk økonomi trenger fortsatt hjelp til omstilling. Et av virkemidlene er nytt rentekutt. Det kommer nå på rentemøtet i mars, tror sjeføkonom Elisabeth Holvik i SpareBank 1.

Spare til bolig (Foto: SpareBank 1)
+

3 gode grunner til å fylle opp BSU-kontoen før nyttår

Ingen spareform slår BSU. – For hver tusenlapp du sparer, gir staten deg to hundre kroner igjen på skatten, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. – Men skal du få fradrag for i år, må pengene være satt inn på BSU-kontoen senest 31. desember i år.

+

Får vi en julegave fra Norges Bank?

Etter finanskrisen i 2008, har rentene rundt om i verden vært på rekordlave nivåer. Finansmarkedene har blitt oversvømt med penger, og det har vært lett å få lån. Denne trenden har snudd, og renten er på vei oppover for lån med høy risiko – men i Norge forventer vi et rentekutt til før jul.

+

Hvor mange rentefrie dager har jeg på kredittkortet?

En av fordelene med kredittkort, er at det er gratis å låne pengene et visst antall dager. Men hvor mange rentefrie dager har jeg?

+

Slik bruker vi pengene når rentene synker

Etter torsdagens rentekutt i Norges Bank, kan låntakerne se fram til enda lavere renter på boliglånet. Nordmenn prioriterer økt sparing og ekstra nedbetaling av gjeld når renteutgiftene synker.

+

Vi kutter boliglånsrenta!

Nå setter vi ned renta på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng.