Viser alle innlegg tagget med skatt.
+

Slik kan du spare på å gi

Vi gir så det monner, men går glipp av store beløp i skattefradrag. Det kan en ny app gjøre slutt på.

+

Et stort hjerte gir skattelette

Gir du penger til veldedighet så gleder du noen som trenger det, og noen som får, samtidig som du kan få skattefradrag.

+

Shaken, not scared

De første reaksjonene i oljepris og de internasjonale børsene reagerer med et umiddelbart fall. Vi tror dette er umiddelbare markedssvingninger, og at Trump i mindre grad enn fryktet vil påvirke og bremse verdensøkonomien når støvet har lagt seg.

+

Få tusenlapper tilbake på taxfree

Det er blitt litt dyrere for nordmenn å handle i utlandet å grunn av en svak krone. Men med taxfree-ordningen kan shopping heldigvis bli litt billigere.

+

Trenden har snudd: I år bruker vi skattepengene annerledes

Skatteoppgjøret starter denne uka, og vi har funnet ut hva folk flest vil bruke pengene til. – Trenden viser seg ganske annerledes i år enn i fjor, forteller privatøkonom Endre Jo Reite.

Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen
+

Regnskapshuset kjøper IT-firma – utvikler fremtidens regnskapstjenester

Tirsdag 14. juni ble det klart at SpareBank 1 Regnskapshuset SMN kjøper IT-selskapet Areto Solutions. Dermed er Regnskapshuset klare for den digital transformasjon de nå står overfor i regnskapsbransjen.

+

Norges Bank med nytt rentekutt i mars

Norsk økonomi trenger fortsatt hjelp til omstilling. Et av virkemidlene er nytt rentekutt. Det kommer nå på rentemøtet i mars, tror sjeføkonom Elisabeth Holvik i SpareBank 1.

+

Tipsene du MÅ lese hvis du er sent ute med sommerjobben

Det nærmer seg skoleferie, og de attraktive sommerjobbene rives bort. Men, ikke gi opp. Hiv deg rundt, og du har fortsatt mulighet til å tjene penger i sommer.

+

Vurderer du å kjøpe opp et selskap med betydelig underskudd?

Har underskuddet en reell verdi ut over det skattemessige? Hvis det skattemessige underskuddet er hovedbegrunnelsen for oppkjøpet, risikerer du at underskuddet ikke kan fremføres.

+

3 ting du risikerer hvis du sjekker selvangivelsen din

- Mange av oss sjekker nesten ikke selvangivelsen, sier vår forbrukerøkonom Magne Gundersen. – Det eneste vi er opptatte av er om vi får penger tilbake eller må betale restskatt. Og der stopper det. Så hva risikerer du egentlig hvis du bruker noen minutter på selvangivelsen?