Viser alle innlegg tagget med ungdom.
+

Verdien av å lære barna å kunne vente

Noen utstyrer barna med alt de måtte ønske seg av merkeklær, utstyr og telefoner. Andre ser nytten av å utstyre dem med evnen til å leve lykkelig med et forbruk tilpasset inntektene og litt sunn fornuft.

+

Vær smart når du hjelper unge med å kjøpe bolig

Det er høytrykk i boligmarkedet, og mange påvirkes av inntrykket om at det haster veldig å få kjøpt bolig. Her er det mange muligheter til å gjøre feil som kan være ødeleggende for økonomi og skape familiekonflikter.

Spare til bolig (Foto: SpareBank 1)
+

3 gode grunner til å fylle opp BSU-kontoen før nyttår

Ingen spareform slår BSU. – For hver tusenlapp du sparer, gir staten deg to hundre kroner igjen på skatten, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. – Men skal du få fradrag for i år, må pengene være satt inn på BSU-kontoen senest 31. desember i år.

+

En av Norges beste barneforsikringer – når det virkelig gjelder :)

Norsk Familieøkonomi har nettopp gjennomført sin årlige sammenligning av barneforsikringer. SpareBank 1 får et stort smilefjes – og har “meget gode dekninger”. Samtidig opplyses det om at vi har den dyreste forsikringen. Hvorfor er det sånn?

+

Slik kan vi sikre flere boliger til unge

– De «unges bolignød» kan rett og slett løses ved at vi bygger flere nye boliger for pensjonistene, mener boligekspert Odd Nymark i EiendomsMegler 1. Hvordan henger dette sammen? Her får du svaret.

+

10 gode tips til unge om økonomi

For mange er studiene allerede i gang. Studielånet er på konto, og utgiftene er mange. Her gir forbrukerøkonom og Luksusfellen-ekspert Magne Gundersen 10 tips til hva du kan gjøre for å få pengene til å vare litt lenger.

+

Tipsene du MÅ lese hvis du er sent ute med sommerjobben

Det nærmer seg skoleferie, og de attraktive sommerjobbene rives bort. Men, ikke gi opp. Hiv deg rundt, og du har fortsatt mulighet til å tjene penger i sommer.

+

5 BSU-tabber som kan koste deg tusenvis av kroner

Ingen spareform slår BSU. – Men om du ikke sparer smart kan du gå glipp av verdifulle skattefradrag, sier vår forbrukerøkonom Magne Gundersen.

+

Hva er det som er så bra med BSU?

Hvis du er ung og tenker at du en dag vil kjøpe bolig, da bør du virkelig spare i BSU. Men hvorfor det egentlig?

Spare til bolig (Foto: SpareBank 1)
+

5 smarte måter å skaffe egenkapital til boligkjøpet

Uten egenkapital er du sjanseløs på boligmarkedet. Bankene er pålagt å kreve 15 prosent egenkapital ved utlån til boligkjøp.